فیتسازان

بدنسازی و رژیم غذایی

فیتسازان

بدنسازی و رژیم غذایی

انواع تیپ بدنی

انواع تیپ بدنی، تیب بدنی دلخواه و خوش استایل بودن

اولین و مهمترین عامل خوشتیپی و fit بودن پس از وضعیت چهره و قد مسلما وزن ایده ال است.باید در نظر داشته باشیم که توضیع یا پخش وزن در بدن بستگی به نوع استخوان بندی یا وسعت سطح رویه بدن دارد.مثلا افرادی که دارای استخوانبندی درشت وپهن هستند مسلما نیازبه وزن و بدنسازی بیشتری دارند. و در کل می توان گفت که اگرچه نوع لباس ، رفتار، پوست و رعایت بهداشت بر تیپ شما اثر گذار است اما در نهایت  شما برای خوشتیب بودن نیاز دارید که قد و وزنتان در برنامه بدنسازی در تناسب باه همدیگر باشند.


انواع تیپ بدنی:

شیلدون (shildon) یکی از دانشمندان و متخصصان علم تربیت بدنی و بدنسازی و پزشکی برای افراد سه نوع تیپ بدنی را ذکر نموده است:

  1. مزومورف-(افرادی که دارای بدنی عضلانی و بدنسازی هستند)
  2. اکتومورف-(افرادی که دارای بدنی لاغر و باریک هستند)
  3. آندومورف-(افرادی که دارای بدنی چاق هستند)

افراد مزومورف معمولا خوش استایل و دارای توان جسمی برنامه بدنسازی بالا هستند.این افراد صبورتر،شجاع تر و در اجماع موفق تر هستند و دارای بدنی به اصطلاح V شکل هستند.افراد اکتومورف اندامی نحیف و لاغر دارند و از نظر روانشناسی انسان هایی کینه توز، عصبی و منزوی هستندو در مقابل افراد چاق با تغذیه ورزشی  یا اندومورف افرادی بذله گو، اجتماعی، صادق و بی ریا و البته تنبل هستند که بدنی به شکل گلابی یا سیب دارند!

چاقی و اضافه وزن



چاقی چیست و چه کسانی را چاق می گویند؟

چاقی یا (obesity) عبارتست از: تجمع زیاد و بیش از حد چربی در بدن.معمولا برای مردان چاق میزان چربی از ۲۰% کل  وزن بدن بیشتر است و زنان چاق حدود بیش از ۲۵% وزن بدنشان را چربی تشکیل داده است. حدود ۱۵% چربی برای مردان و ۲۰% برای زنان غیر ورزشکار چندان زیاد بنظر نمی رسد. و این در حالی است که میزان چربی برای مردان و زنان ورزشکار حدود ۱۲ و ۱۷ درصد بیان شده است.

افراد چاق معمولا شکمی برامده بسمت جلو_ گردنی فرورفته و عضلاتی پنهان شده در میان توده چربی دارند.بر همین اساس میزان تحرک و جنب و جوش کمتری دارند.اگرچه میل به خوردن و آشامیدن در این افراد زیاد است اما بالعکس میل به تلاش و کوشش درآنان کم است. خوردن و آشامیدن زیاد این افراد به علت حجم زیاد معده آنها می باشد، زیرار به واسطه خوردن زیاد تغذیه ورزشی  حالت الاستیسیته معده کم شده و در نتیجه دیواره معده از حالت عادی گشادتر شده است و به طبع برای پر کردن آن نیاز به غذای بیشتری دارند.زنان به نسبت مردان حساسیت بیشتری به چاقی نشان می دهند و دلیل این امر نیز توجه زیاد خانم ها به وضعیت زیبای و جذابیت جسمانی و ظاهریشان است.


بدنسازی

برنامه بدنسازی

تمرینات بدنسازی

مکمل بدنسازی

برنامه بدنسازی حجمی

برنامه غذایی بدنسازی

برنامه تمرینی بدنسازی

فیتنس

برنامه بدنسازی حجمی

پرروش اندام

رژیم غذایی

رژیم لاغری سریع

تغذیه بدنسازی

تغذیه ورزشی

برنامه بدنسازی حجمی

رژیم غذایی بدنسازی

برنامه بدنسازی فیتنس

بدنسازی بانوان

بدنسازی در خانه

 

 

شاید بی ربط نباشد که بگوییم چاقی بد است خصوصا برای خانم ها خیلی بدتر است.زیرا حملل فرزند در رحم و الگو بودن و تربیت فرزند توسط مادر و همچنین فعالیت با کیفیت اجتماعی یک زن امری انکار ناشدنی است.

اعضا و اندام های بدن یک انسان که بیشتر از قسمت های دیگر دچار چاقی و جذب چربی می شوند عبارتند از: شکم، ران، قسمت پشتی کمربند بدنسازی  شانه ای ، زیر بغل و اطراف لگن و باسن که در خانم ها بیشتر از آقایان هست و در عوض آقایان بیشتر از خانم ها در ناحیه شکم چربی جدب می کنند.


انواع چاقی و عوارض ناشی از چاقی





انواع چاقی

هرفرد پس از محاسبه وزن دقیق خود چنانچه بیش از ۲ تا ۵ کیلو اضافه وزن داشته باشد، دچار چاقی نوع اول(چاقی جزئی) است و اگر دارای ۶ تا ۱۵ کیلو اضافه وزن باشد، دچار چاقی نوع دوم(چاقی خطرناک) است و همچنین داشتن وزن اضافی بین ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم بیانگر چاقی نووع سوم(چاقی کاملا خطرناک)است.در نهایت وجود وزن اضافی بیش از ۲۵ کیلوگرم خظرناک ترین چاقی از نوع چهارم به نام چاقی مفرط(به سوی مرگ) تلقی می شود که در این حال فرم طبیعی بدن کاملا غیر عادی بوده و به طور کامل با مشکل مواجه می شود.در این حالت احتمال سکته های قلبی-عروقی و دردهای مزمن مفصلی به طور حتم وجود دارد.

عوارض ناشی از چاقی

  1. اشتهای سیری ناپذیر

  2. عدم تحرک لازم برای ادامه حیات

  3. ناتوانی در انجام فعالیت های فیزیولوژیکی

  4. کاهش در اعمال جنسی

  5. بی میلی در ایجاد ارتباط اجتماعی و انزوا طلبی

  6. کاهش قدرت تصمیم گیری و تفکر

  7. تعریق زیاد


  8. بدنسازی

    برنامه بدنسازی

    تمرینات بدنسازی

    مکمل بدنسازی

    برنامه بدنسازی حجمی

    برنامه غذایی بدنسازی

    برنامه تمرینی بدنسازی

    فیتنس

    برنامه بدنسازی حجمی

    پرروش اندام

    رژیم غذایی

    رژیم لاغری سریع

    تغذیه بدنسازی

    تغذیه ورزشی

    برنامه بدنسازی حجمی

    رژیم غذایی بدنسازی

    برنامه بدنسازی فیتنس

    بدنسازی بانوان

    بدنسازی در خانه

     

     

  9. وجود بیماری های جسمی از جمله عوارض ناشی از انسداد عروق، بیماری های ریوی، انواع سکته های قلبی-مغزی، بیماری های مربوط به مفاصل و ستون فقرات


  10. بدنسازی

    برنامه بدنسازی

    تمرینات بدنسازی

    مکمل بدنسازی

    برنامه بدنسازی حجمی

    برنامه غذایی بدنسازی

    برنامه تمرینی بدنسازی

    فیتنس

    برنامه بدنسازی حجمی

    پرروش اندام

    رژیم غذایی

    رژیم لاغری سریع

    تغذیه بدنسازی

    تغذیه ورزشی

    برنامه بدنسازی حجمی

    رژیم غذایی بدنسازی

    برنامه بدنسازی فیتنس

    بدنسازی بانوان

    بدنسازی در خانه

     

     

  11. تشدید بیماری گواتر و پوکی استخوان

عوامل ایجاد چاقی




از عوامل ایجاد چاقی می توان موارد زیر را نام برد:

  1. ژنتیک

  2. نوع و میزان مصرف غذا

  3. اختلال هورمونی (بیماری- داروها)

  4. عدم تحرک

  5. میزان نفوذ پذیری بیش از حد مواد به درون سلول.

ژنتیک:

هنوز میزان مشخص سهم ژنتیک در چاقی بطور واضح مشخص نشده است.اما آنچه که مسلم است باید انتظاار داشته باشیم فرزندانی که دارای پدر و مادری چاق هستند احتمال چاق شدن آنها بسیار زیاد است.در بدن انسان ویژگی هایی همچون قد، وزن و … از طریق DNA به فرزنذان منتقل می شود. وقتی که می گوییم شخص استعداد چاقی دارد منظورمان همان ویژگی های ژنتیکی والدین است.

نوع و میزان مصرف مواد غذایی: باید قبول کنیم که تنها افراد ثروتمند که توانایی تهیه انواع غذا را دارند، نیستند که چاق می شوند.بلکه عامل چاقی در طی روند مصرف مواد غذایی بستگی به نوع غذا دارد.بعنوان مثال: نان،برنج و سیب زمینی که از مواد غذایی کم هزینه محسوب می شوندبسیار بیشتر از گوشت سفید، مرغ، ماهی و کباب بره باعث چاقی می شوند. نوع و حجم غذا می تواند به تدریج حالت گلابی شکل کعده را برهم زده و با شل نمودن کیسه معده و انحراف آن به سمت جلو و پایین محفظه شکم حالت سیری ناپذیری به شخص دهد بصورتی که وقتی کنار سفره می نشیند حاظر نیست که حتی از یک لقمه هم بگذرد تاوقتی که حجم معده وی پر شود.یک فرد عادی مجاز است که در وعذه های صبحانه، ناهار و شام بطور متوسط ۳۰۰ الی ۶۰۰ گرم غذا مصرف کند و این مقدار به استثنای میوه و مایعات می باشد.

اختلالات هورمونی:

هورمون ها بر اثر بیماری و مصرف دارو های غیر مجاز دچار اختلال می گردند.مرکز کنترل گرسنگی، تشنگی و سیری ادمی تحت عملکرد هورمون های هیپوتالاموس قرار دارد.چنانچه به دلیل بیماری ویا مصرف داروها ترشحات این هورمون از حالت طبیعی خارج شود، مسلما می تواند فرد را دچار گرسنگی های غیر عادی نماید که فرد را دچار گرسنگی غیر عادی می کند و ارمغان آن ننیز چاقی بیش از اندازه است و گاهی هم برعکس این قضیه اتفاق میافتد.

مثلا انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح شده و وظیفه ان کاهش قند خون است به طوری که قند خون را جذب و در ناحیه کبد به چربی تبدیل می کند و لذا در صورت عدم تحرک با ذخیره چربی مواجه می شویم.

متاسفانه امروزه دربین ورزشکاران مصرف داروهای غیر مجاز و بدون مشورت پزشک رایج شده که عدم اطلاع از نحوه و مقدار صحیح مصرف این داروها باعث ایجاد افزایش وکاهش وزن های غیر طبیعی و همچنین اختلال در کارکرد طبیعی هورمون ها و غدد درون ریز بدن می شوند.

عدم تحرک:

در کنار عوامل ژنتیکی و پرخوری راس مثلث چاقی را عدم تحرک کافی تشکیل می دهد.پرخوری در کنار سیگار کشیدن و خوابیدن بیش از ۸ ساعت در طول شبانه روز باعث تجمع چربی در بدن می شود.باید بدانیم که چربی ها به صورت هوازی و با حضور اکسیژن تجزیه و به مصرف عضلات بدن می رسند.حال اگر فردی سیگار مصرف کند طبیعتا مواد دخانی باعض کاهش حجم اکسیژن در ریه و در کل بدن خواهد شد در نتیجه سوخت وساز چربی نیز کاهش می یابد و ذخیره ان را افزایش خواهد داد. بعنوان مثال هورمون رشد(GH) که مسئول تجزیه و به مصرف رساندن چربی هاست، در هنگام ورزش ترشح زیادی دارد. در صورتی که فرد فعالیت ورزشی نداشته باشد ترشح هورمون رشد نیز کم می شود و این عامل نیز دلیلی بر افزایش وزن ناشی از عدم تحرک است.

میزان نفوذ پذیری مواد به درون سلول- میزان جذب مواد غذایی توسط بدن:

مواد غذایی برای جذب و سوختن توسط بدن بعد از تجزیه در نهایت باید وارد سلول شوند و در قسمت میتوکندری به انرژی تبدیل شوند.پوسته سلول از جنس قند و چربی است و نسبت به ورود مواد حالت انتخابی دارد یعنی ممکن است در بعضی موارد فقط اجازه ورود قند ها رابدهد و در زمان دیگر به چربی ها و پروتئین اجازه ورود دهد.ورود این مواد به درون سلول توسط حامل هایی انجام می شود که برای مثال حامل قند nad نام دارد. پس هرچه تعداد حامل های قندی در یک فرد بالاتر باشد فرد چاق تر خواهد شد و بالعکس که این امر دلیل ارثی هم دارد و بهمین دلیل است که می گویند فلانی اب هم بخورد چاق می شود!

عوامل ایجاد چاقی

از عوامل ایجاد چاقی می توان موارد زیر را نام برد:

  1. ژنتیک

  2. نوع و میزان مصرف غذا

  3. اختلال هورمونی (بیماری- داروها)

  4. عدم تحرک

  5. میزان نفوذ پذیری بیش از حد مواد به درون سلول.

ژنتیک:

هنوز میزان مشخص سهم ژنتیک در چاقی بطور واضح مشخص نشده است.اما آنچه که مسلم است باید انتظاار داشته باشیم فرزندانی که دارای پدر و مادری چاق هستند احتمال چاق شدن آنها بسیار زیاد است.در بدن انسان ویژگی هایی همچون قد، وزن و … از طریق DNA به فرزنذان منتقل می شود. وقتی که می گوییم شخص استعداد چاقی دارد منظورمان همان ویژگی های ژنتیکی والدین است.

نوع و میزان مصرف مواد غذایی: باید قبول کنیم که تنها افراد ثروتمند که توانایی تهیه انواع غذا را دارند، نیستند که چاق می شوند.بلکه عامل چاقی در طی روند مصرف مواد غذایی بستگی به نوع غذا دارد.بعنوان مثال: نان،برنج و سیب زمینی که از مواد غذایی کم هزینه محسوب می شوندبسیار بیشتر از گوشت سفید، مرغ، ماهی و کباب بره باعث چاقی می شوند. نوع و حجم غذا می تواند به تدریج حالت گلابی شکل کعده را برهم زده و با شل نمودن کیسه معده و انحراف آن به سمت جلو و پایین محفظه شکم حالت سیری ناپذیری به شخص دهد بصورتی که وقتی کنار سفره می نشیند حاظر نیست که حتی از یک لقمه هم بگذرد تاوقتی که حجم معده وی پر شود.یک فرد عادی مجاز است که در وعذه های صبحانه، ناهار و شام بطور متوسط ۳۰۰ الی ۶۰۰ گرم غذا مصرف کند و این مقدار به استثنای میوه و مایعات می باشد.

اختلالات هورمونی:

هورمون ها بر اثر بیماری و مصرف دارو های غیر مجاز دچار اختلال می گردند.مرکز کنترل گرسنگی، تشنگی و سیری ادمی تحت عملکرد هورمون های هیپوتالاموس قرار دارد.چنانچه به دلیل بیماری ویا مصرف داروها ترشحات این هورمون از حالت طبیعی خارج شود، مسلما می تواند فرد را دچار گرسنگی های غیر عادی نماید که فرد را دچار گرسنگی غیر عادی می کند و ارمغان آن ننیز چاقی بیش از اندازه است و گاهی هم برعکس این قضیه اتفاق میافتد.

مثلا انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح شده و وظیفه ان کاهش قند خون است به طوری که قند خون را جذب و در ناحیه کبد به چربی تبدیل می کند و لذا در صورت عدم تحرک با ذخیره چربی مواجه می شویم.

متاسفانه امروزه دربین ورزشکاران مصرف داروهای غیر مجاز و بدون مشورت پزشک رایج شده که عدم اطلاع از نحوه و مقدار صحیح مصرف این داروها باعث ایجاد افزایش وکاهش وزن های غیر طبیعی و همچنین اختلال در کارکرد طبیعی هورمون ها و غدد درون ریز بدن می شوند.

عدم تحرک:

در کنار عوامل ژنتیکی و پرخوری راس مثلث چاقی را عدم تحرک کافی تشکیل می دهد.پرخوری در کنار سیگار کشیدن و خوابیدن بیش از ۸ ساعت در طول شبانه روز باعث تجمع چربی در بدن می شود.باید بدانیم که چربی ها به صورت هوازی و با حضور اکسیژن تجزیه و به مصرف عضلات بدن می رسند.حال اگر فردی سیگار مصرف کند طبیعتا مواد دخانی باعض کاهش حجم اکسیژن در ریه و در کل بدن خواهد شد در نتیجه سوخت وساز چربی نیز کاهش می یابد و ذخیره ان را افزایش خواهد داد. بعنوان مثال هورمون رشد(GH) که مسئول تجزیه و به مصرف رساندن چربی هاست، در هنگام ورزش ترشح زیادی دارد. در صورتی که فرد فعالیت ورزشی نداشته باشد ترشح هورمون رشد نیز کم می شود و این عامل نیز دلیلی بر افزایش وزن ناشی از عدم تحرک است.

میزان نفوذ پذیری مواد به درون سلول- میزان جذب مواد غذایی توسط بدن:

مواد غذایی برای جذب و سوختن توسط بدن بعد از تجزیه در نهایت باید وارد سلول شوند و در قسمت میتوکندری به انرژی تبدیل شوند.پوسته سلول از جنس قند و چربی است و نسبت به ورود مواد حالت انتخابی دارد یعنی ممکن است در بعضی موارد فقط اجازه ورود قند ها رابدهد و در زمان دیگر به چربی ها و پروتئین اجازه ورود دهد.ورود این مواد به درون سلول توسط حامل هایی انجام می شود که برای مثال حامل قند nad نام دارد. پس هرچه تعداد حامل های قندی در یک فرد بالاتر باشد فرد چاق تر خواهد شد و بالعکس که این امر دلیل ارثی هم دارد و بهمین دلیل است که می گویند فلانی اب هم بخورد چاق می شود!